Testat in Germania

Acasă Despre Efix Proiecte speciale Comunicare Contact

Dubla traversare a României cu un plin de carburant Efix!

Pe 13 octombrie, ora 11:00, carburantul premium din gama Efix împreună cu cea mai eficientă limuzină cu tracțiune integrala, modelul BMW Seria 5 520d xDrive, au realizat o performanță fără precedent – dubla traversare a României, cu un singur plin de carburant. După aproximativ 28 de ore de la startul din benzinărie Rompetrol Glina, după 1550 km de drum neîntrerupt, sigiliul rezervorului era intact, iar computerul de bord indica o autonomie de încă 166 de km. Rezultatul a fost un consum impresionant de numai 4,0 l/100 km.

A fost vorba de un traseu dificil, pe ruta Constanța – București - Arad, în condiții reale de drum, care a inclus aproximativ 700 km de autostradă și peste 800 de km de drumuri naționale, în marea lor parte cu o singură bandă, drumuri de centură și traversarea a câtorva orașe din țară. La aceasta se adaugă diferențe importante de nivel și traversarea Carpaților Meridionali prin Valea Oltului.

Testul a demonstrat inca odata calitatile exceptionale ale produselor Efix si faptul ca un carburant chiar face diferenta. Lansat in 2006, Efix este primul brand de carburant din Romania, care, datorita amestecului de componente active, ofera consumatorilor beneficii unice: protecţie completă pentru motor, asigurând funcţionarea la performanțe optime a acestuia şi un consum redus. Acest test demonstrand, în conditii reale de traffic, avantajele produselor Efix:

Datorită detergentului special din compoziţia sa, Efix elimină depunerile din injectoare, chiar de la prima alimentare. O folosire continuă a acestui tip de carburant duce la curăţarea completă a acestora, oferind astfel o reducere a chetuielilor de intretine si o viata mai lunga pentru masina;

Componenţii activi ajută la înlăturarea depunerilor de calamină, reziduu provenit din arderea combustibilului într-un motor cu ardere internă, şi menţine curat sistemul format din injectoare, supape şi camera de combustie. Astfel, se obtine o scadere a consumului, dar și o crestere a puterii motorului.

Cantitatea potrivită de aditivi asigură o creştere a randamentului motorului şi o îmbunătăţire a nivelului de acceleraţie.

Un alt element inedit al testului a fost că automobilul a fost condus de doi instructori BMW: pilotul Claudiu David, secondat de Mihaela Beldie, în calitate de copilot. Schimbul de piloți a fost realizat la benzinăria Rompetrol Otopeni.